Het belangrijkste arbeidsmarkt nieuws uit de gezondheidszorg

Naast actuele vacatures vindt u op Assistentenbanen.nl ook het belangrijkste nieuws uit de gezondheidszorg.

 • Nominaties Nationale HR Zorg Award bekend

  29-08-2018 - De jury van de Nationale HR Zorg Award heeft vijf zorgorganisaties genomineerd: St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein, Amsterdam UMC, locatie AMC, ziekenhuis Nij Smellinghe, Pluryn en ziekenhuis Gelderse Vallei. Uit 52 inzendingen werden de projecten van deze vijf organisaties gekozen vanwege hun bijzondere bijdrage aan werkplezier in de zorg. De winnaar wordt op 25 september bekend gemaakt. Lees het hele artikel »

 • Wet aangepast: ‘Nieuwe beroepen’ in de zorg nemen definitief taken over van arts

  22-08-2018 - Na een succesvol experiment wordt per 1 september de Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (Wet BIG) definitief aangepast en mogen verpleegkundig specialisten (VS) en physician assistants (PA) zelfstandig bepaalde handelingen uitvoeren. Hiermee nemen zij taken over van artsen. Omdat voor patiënten niet altijd helder is wie verantwoordelijk is voor hun zorg presenteert minister De Jonge (VWS) op 27 augustus een nieuwe website om de functie en positie van de PA en VS aan patiënten duidelijk te maken: patient.zorgmasters.nl. Lees het hele artikel »

 • Medische trend? Van wachtkamer tot Whatsapp

  10-08-2018 - Huisartsen hebben het druk; twee derde vindt de werkdruk te hoog en zegt dat dit een dreiging vormt voor de kwaliteit. De belangrijkste oorzaak van de groeiende patiëntenstroom is de vergrijzing in Nederland; we worden wel ouder maar dat wel gepaard met meer ongemakken. Tegelijkertijd dat de wachtkamers zo vol zijn richten steeds meer mensen zich met vragen tot de medische Whatsapp diensten van zorgverzekeraars. Mensen gebruiken deze met name wanneer zij ongerust zijn over een klacht en twijfelen of zij de dokter moeten bellen. Veel gebruikers van de medische app diensten geven aan dat een bezoek aan de huisarts door het advies per app niet meer noodzakelijk is. Lees het hele artikel »

 • Doktersassistenten en triagisten ontbreken in huisartsenakkoord

  04-07-2018 - De NVDA is onaangenaam verrast dat ruim 30.000 doktersassistenten en triagisten niet voorkomen in het onderhandelaarsakkoord van partijen in de huisartsenzorg. NVDA-voorzitter Kees Gillis: “Doktersassistenten en triagisten zijn meestal de toegangspoort tot het Nederlandse zorgsysteem. Zij zijn het eerste aanspreekpunt van de patiënt. Deze beroepen ‘vergeten’ in een huisartsenakkoord is ondenkbaar.” Lees het hele artikel »

 • Gezond langer doorwerken vraagt om maatwerk

  27-06-2018 - Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om langer door te werken. Op hogere leeftijd neemt de kans op gezondheidsproblemen toe en een slechte gezondheid verlaagt de inzetbaarheid van mensen. Maatregelen die werkenden ondersteunen in langer doorwerken hebben kleine gunstige effecten. De Gezondheidsraad ziet nog ruimte voor het ontwikkelen van effectievere maatregelen. Daarnaast zou onderzocht kunnen worden of meer flexibele vormen van pensionering beter passen bij de grote diversiteit in gezondheid op hogere leeftijd. Dat schrijft de Gezondheidsraad aan de minister van SZW. Lees het hele artikel »

 • Uniek pakket maatregelen tegen schadelijke effecten nachtdienst

  15-06-2018 - Mensen die in de nachtdienst werken, hebben meer kans op hart- en vaatziekten, diabetes en slaapstoornissen. Een rapport van de gezondheidsraad aan het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid maakte daar in oktober 2017 melding van. De Intensive Care (IC) van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch heeft om die reden een uniek pakket aan maatregelen geïntroduceerd om de schadelijke effecten van de nachtdienst tegen te gaan. Er zijn op de afdeling onder meer oranje en blauwe brillen, gezonde voeding en een energypod voor powernaps gekomen. Lees het hele artikel »

 • Bijna 800 bezoekers tijdens banenmarkt en open dag Adrz

  05-06-2018 - Afgelopen zaterdag bezochten bijna 800 geïnteresseerden de banenmarkt in Goes en de open dag in Vlissingen van Adrz. Op beide locaties verliep de dag voorspoedig. Lees het hele artikel »

 • Adrz opent deuren tijdens banenmarkt en open dag

  28-05-2018 - Zaterdag 2 juni 2018 organiseert Adrz een banenmarkt in Goes en een open dag in Vlissingen. Op beide locaties kunnen geïnteresseerden deze dag tussen 10.00 en 15.00 uur een kijkje nemen. Lees het hele artikel »

 • Inschrijving Nationale HR Zorg Award 2018 geopend - Wie heeft het beste project voor meer werkplezier?

  28-05-2018 - De inschrijving voor de Nationale HR Zorg Award 2018 is gestart! Vorig jaar vond de succesvolle lancering van de award plaats. Vele inspirerende projecten om werkplezier te vergroten werden met de award in het zonnetje gezet ter inspiratie van zorgorganisaties in de diverse branches. Iedereen werkzaam in of voor de zorg kan tot uiterlijk 13 augustus een project indienen dat bijdraagt aan meer werkplezier. Lees het hele artikel »

 • Grotere kans vroegtijdige dood voor fysiek actieve werknemers

  16-05-2018 - Mensen die voor hun werk fysiek actief zijn hebben een 18% hogere kans om vroegtijdig te overlijden. Dit concluderen onderzoekers van VUmc op basis van hun onderzoek waarbij ze informatie van bijna tweehonderdduizend proefpersonen uit dertien landen hebben gecombineerd. Het artikel is vandaag verschenen in het gerenommeerde vaktijdschrift British Journal of Sports Medicine. Lees het hele artikel »

 • Personeel ziekenhuis Nij Smellinghe ‘in nieuw jasje’ voor lagere CO2 footprint

  16-05-2018 - Ziekenhuis Nij Smellinghe heeft op dinsdag 8 mei duurzame dienstkleding in gebruik genomen. Hiermee zet het Drachtster ziekenhuis opnieuw een unieke en belangrijke stap in Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Als tweede ziekenhuis in Nederland stapt Nij Smellinghe, in samenwerking met industriële wasserij Rentex Floron, over op dienstkleding van duurzaam materiaal. Zo dragen we bij aan het realiseren van een lagere CO2 footprint. Lees het hele artikel »

 • Kempenhaeghe en PSV starten samenwerking en onderzoek op het gebied van ‘brein, leren en bewegen’

  14-05-2018 - Kempenhaeghe - expertisecentrum op het gebied van epileptologie, slaapgeneeskunde en neurocognitie in Heeze - en profvoetbalclub PSV hebben een samenwerkingsovereenkomst op het gebied van ‘brein, leren en bewegen’ getekend. Lees het hele artikel »

 • MedicijnMonitor 2018: Nederland efficiënt en zuinig met geneesmiddelen

  09-05-2018 - Nederland geeft per jaar 200 euro per inwoner minder uit aan geneesmiddelen in vergelijking met andere landen met een hoog inkomen. Dit blijkt uit de nieuwe MedicijnMonitor 2018 van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen. Lees het hele artikel »

 • Robot helpt schedelbasischirurg

  17-04-2018 - Een robot die het uitboren van een gat in de schedelbasis kan uitvoeren. Jordan Bos van de TU Eindhoven ontwierp en bouwde op verzoek van kno-arts en schedelbasischirurg Dirk Kunst van het Radboudumc hier een prototype van. Lees het hele artikel »

 • Martini Ziekenhuis investeert in (oudere) medewerkers

  05-04-2018 - Het Martini Ziekenhuis investeert in de duurzame inzetbaarheid van alle medewerkers. Als onderdeel daarvan introduceert het ziekenhuis nu voor alle medewerkers van zestig jaar of ouder een generatieregeling. Het Martini Ziekenhuis is de enige zorginstelling in Noord-Nederland die deze generatieregeling aanbiedt. Lees het hele artikel »

 • Zorgverleners bundelen krachten en presenteren ruim 60 te schrappen regels in strijd tegen bureaucratie

  29-03-2018 - Een einde aan oeverloze afvinklijstjes, controleren om het controleren, elke wijziging van een zorgplan laten ondertekenen of akkoord moeten vragen voor elk verbandje dat wordt aangelegd. Een greep uit de regels die wat betreft zorgverleners uit zeven beroepsgroepen – apothekers, fysiotherapeuten, huisartsen, medisch specialisten, psychiaters en wijk- en ziekenhuisverpleegkundigen – moeten worden geschrapt in het belang van meer tijd voor de patiënt en een goede uitoefening van hun vak. De in totaal 62 ‘schrappunten’ zijn vandaag overhandigd aan minister Bruins van Medische Zorg en Sport met de dringende oproep namens 200.000 zorgprofessionals en hun beroepsorganisaties aan het kabinet om de 40% van hun tijd die zorgverleners nu besteden aan administratie, minimaal te halveren. Lees het hele artikel »

 • CPB: grote prijsverschillen in ziekenhuiszorg

  29-03-2018 - De prijzen van ziekenhuisbehandelingen lopen sterk uiteen in Nederland. Het lijkt vooral willekeur die aan deze verschillen ten grondslag ligt. Lees het hele artikel »

 • Gedetailleerde lijst calamiteiten gepubliceerd

  28-03-2018 - Het ministerie van VWS heeft een lijst gepubliceerd van bijna tweeduizend meldingen van ziekenhuiscalamiteiten bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Het gaat om de periode tussen januari 2016 en oktober 2017. Lees het hele artikel »

 • 27 medaillewinnaars zorg, welzijn en sport gehuldigd in IJsselhallen Zwolle

  22-03-2018 - Ontknoping nationale finale mbo-vakwedstrijden Skills Heroes - De sector zorg, welzijn en sport is 27 jonge medaillewinnaars rijker. 650 mbo-studenten lieten zich van hun beste kant zien tijdens Skills The Finals, het nationaal kampioenschap van Skills Heroes, dat van 15 t/m 17 maart in de IJsselhallen te Zwolle en op mbo-leslocaties in Overijssel plaatsvond. Skills Heroes zijn mbo-vakwedstrijden, variërend van autotechnicus en bloembinden tot bouwtimmeren en grafisch ontwerpen. Door deze wedstrijden krijgt aanstormend vaktalent een podium waarmee ze laten zien wat het mbo te bieden heeft en tillen ze het beroepsonderwijs naar een hoger niveau. Lees het hele artikel »

 • Bruins: Wees tijdig voorbereid op de griep

  15-03-2018 - Een griepepidemie komt nagenoeg ieder jaar in dezelfde periode voor, constateert minister Bruins van Medische Zorg. Hij wil daarom dat ziekenhuizen en andere zorgpartijen voortaan beter zijn voorbereid. Lees het hele artikel »

Meer vacatures in de zorg bekijken?

Direct de laatste relevante vacatures in uw mailbox ontvangen?

Vacature alerts