Het belangrijkste arbeidsmarkt nieuws uit de gezondheidszorg

Naast actuele vacatures vindt u op Assistentenbanen.nl ook het belangrijkste nieuws uit de gezondheidszorg.

 • Ziekenhuizen kondigen patiĆ«ntenstop aan

  21-10-2016 - Twee ziekenhuizen hebben een patiëntenstop aangekondigd. Nij Smellinghe in Drachten is door zijn budget voor 2016 heen, waardoor patiënten zonder acute zorgvraag tot 2017 moeten wachten op behandeling. Het Medisch Spectrum Twente (MST) moet patiënten die verzekerd zijn bij VGZ om dezelfde reden voorlopig de deur wijzen. Lees het hele artikel »

 • Monitor aan SEH-bed toont wachttijd

  18-10-2016 - Het Deventer Ziekenhuis heeft monitors op de Spoedeisende Hulp geplaatst waarop patiënten kunnen zien hoelang zij moeten wachten op behandeling door een arts. Lees het hele artikel »

 • Kans op overleving na hartstilstand verdubbeld

  17-10-2016 - De kansen op overleving bij een hartstilstand buiten het ziekenhuis zijn flink gestegen. Was de overleving 9 procent begin jaren negentig, inmiddels is dit percentage gestegen tot gemiddeld 23 procent. Dit blijkt onder meer uit het cijferboek Reanimatie in Nederland 2016, waarin de Hartstichting de omvang van hartstilstanden, reanimatie en overleving in Nederland in kaart heeft gebracht. Lees het hele artikel »

 • IJsselmeerziekenhuizen maken tarieven openbaar

  14-10-2016 - De MC Groep van de IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad, Emmeloord en Dronten heeft vrijdag als eerste ziekenhuisorganisatie de tarieven op haar website gepubliceerd die ze heeft afgesproken met zorgverzekeraars. Lees het hele artikel »

 • Schippers bekritiseert financieringsstelsel

  13-10-2016 - Ziekenhuiszorg moet anders worden gefinancierd dan nu het geval is, om inzichtelijk te maken wat zorghandelingen daadwerkelijk kosten. Die mening is minister Edith Schippers van VWS toegedaan. Wel hecht zij aan stapsgewijze aanpassingen, om te voorkomen dat ziekenhuizen failliet gaan. Lees het hele artikel »

 • SP ziet specialist liefst in loondienst

  13-10-2016 - Specialisten moeten zoveel mogelijk in loondienst werken, er moet een fusieverbod voor ziekenhuizen komen en slachtoffers van medisch missers moeten compensatie krijgen uit een letselschadefonds. Dat zijn punten waarmee de SP de verkiezingen ingaat, naast het al genoemde Nationaal ZorgFonds en afschaffing van het eigen risico. Het CDA, dat ook deze week zijn verkiezingsprogramma presenteerde, pleit voor een forse verlaging van het eigen risico, zonder dit concreter te maken. Lees het hele artikel »

 • Fusie leidt niet tot financieel gezond ziekenhuis

  04-10-2016 - Fusies leiden niet per se tot een stabielere financiële situatie voor ziekenhuizen. Tot die voorlopige conclusie komt accountancy- en adviesbureau BDO bij een vergelijking van de financiële positie van algemene ziekenhuizen. Lees het hele artikel »

 • Ziekenhuizen Oost-Aleppo opnieuw doelwit

  03-10-2016 - Hevige bombardementen op Oost-Aleppo (Syrië) in de afgelopen week hebben grote schade toegebracht aan de ziekenhuizen. Eén ziekenhuis, dat bekendstaat als M10, was zaterdag voor de derde keer in één week het doelwit, volgens de Amerikaanse hulporganisatie SAMS. Het ziekenhuis is nu buiten gebruik. Lees het hele artikel »

 • Rechter verbiedt ziekenhuisfusie

  30-09-2016 - De fusie tussen het Albert Schweitzer ziekenhuis en de Rivas Zorggroep mag niet doorgaan. De rechter in Rotterdam is donderdag meegegaan met een eerdere uitspraak van de Autoriteit Consument en Markt (ACM), die de fusie verbood. Lees het hele artikel »

Meer vacatures in de zorg bekijken?

Direct de laatste relevante vacatures in uw mailbox ontvangen?

Vacature alerts