Het belangrijkste arbeidsmarkt nieuws uit de gezondheidszorg

Naast actuele vacatures vindt u op Assistentenbanen.nl ook het belangrijkste nieuws uit de gezondheidszorg.

 • Alrijne Ziekenhuis gaat live met nieuw ziekenhuisinformatiesysteem ChipSoft HiX

  28-11-2016 - Alrijne Ziekenhuis is vrijdag 25 november 2016 succesvol live gegaan met HiX van ChipSoft. Dit nieuwe ziekenhuisinformatiesysteem vervangt de verschillende systemen die in de ziekenhuizen gebruikt werden. Alrijne Ziekenhuis heeft ziekenhuislocaties in Leiden, Leiderdorp, Alphen aan den Rijn en locaties in Katwijk, Lisse en Sassenheim. Lees het hele artikel »

 • Vier centra werken nauw samen voor excellente dwarslaesiezorg in vier noordelijke provincies

  28-11-2016 - Om betere zorg te kunnen bieden aan patiënten met een dwarslaesie hebben vier revalidatiecentra op 23 november 2016 hun handtekening gezet om samenwerking formeel te bekrachtigen. Hiermee ontstaat een goed samenhangend revalidatienetwerk in de vier noordelijke provincies. Het gaat om UMCG Centrum voor Revalidatie in Haren/Groningen, Roessingh, Centrum voor Revalidatie in Enschede, Revalidatie Friesland in Beetsterzwaag en Vogellanden in Zwolle. Lees het hele artikel »

 • Inzameling medicijnafval is ratjetoe

  28-11-2016 - De inzameling van medicijnafval in Nederland is een ratjetoe. In een kwart van de gemeenten zijn apothekers gedwongen het ingezamelde consumentenafval zelf te vervoeren. Dit is in strijd met de wet. Lees het hele artikel »

 • Patiëntenstops SEH verschillen per regio

  28-11-2016 - De mate waarin ziekenhuizen kiezen voor een patiëntenstop op de SEH-afdeling, verschilt sterk per regio. In sommige regio’s komen nauwelijks patiëntenstops voor, in andere één keer per week tot één keer per dag. Dat blijkt uit een inventarisatie van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ). Lees het hele artikel »

 • Operaties Limburgse ziekenhuizen hervat

  25-11-2016 - De Zuyderland-ziekenhuizen in Sittard-Geleen en Heerlen gaan vandaag weer opereren. Een aantal operaties moest donderdag worden uitgesteld omdat er geen plaats meer was in de ziekenhuizen in verband met de drukte. Spoed- en oncologieoperaties gingen wel door. Lees het hele artikel »

 • Zuyderland zegt operaties af om beddentekort

  24-11-2016 - De Limburgse ziekenhuisgroep Zuyderland in Heerlen en Sittard-Geleen heeft voor donderdag vijf geplande operaties moeten afzeggen, omdat de ziekenhuizen zo vol zijn dat er bijna geen bed meer vrij is. Lees het hele artikel »

 • Ziekenhuizen melden ruim 300 datalekken

  24-11-2016 - Sinds 1 januari hebben ziekenhuizen melding gemaakt van 304 datalekken. Dat bevestigt de Autoriteit Persoonsgegevens donderdag na berichtgeving in Trouw. Een datalek wil zeggen: het verlies van privacygevoelige informatie. Om hoeveel ziekenhuizen het gaat en om wat voor soort meldingen het gaat kan de Autoriteit Persoonsgegevens niet zeggen, omdat dan herleidbaar zou zijn bij welk ziekenhuis er sprake is geweest van een datalek. Lees het hele artikel »

 • Noord-Hollandse ziekenhuizen kunnen verder met fusieplannen

  24-11-2016 - De fusieplannen van het Waterlandziekenhuis in Purmerend en het Westfriesgasthuis in Hoorn zijn goedgekeurd door de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De toezichthouder kan zich vinden in een fusie, omdat er voor patiënten en zorgverzekeraars nauwelijks iets verandert wat betreft hun keuzemogelijkheden. Lees het hele artikel »

 • Madelon de Kemp (VU) wint ASML-Afstudeerprijs Wiskunde voor optimalisatie afsprakenplanning medisch specialisten

  22-11-2016 - Madelon de Kemp (Vrije Universiteit) ontvangt op 28 november de ASML Afstudeerprijs voor Wiskunde (5.000 Euro) bij de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW) te Haarlem. Ze onderzocht het optimaliseren van de afsprakenplanning van bijvoorbeeld medisch specialisten. Hiervoor combineerde ze zeer verschillende wiskundige technieken. Lees het hele artikel »

 • HR-manager in de zorg stelt cliënt centraal

  22-11-2016 - Niet het bestuur of medewerkers, maar de cliënt staat tegenwoordig centraal bij HR in de zorg. HR-managers stellen tegenwoordig bij alles wat ze doen de vraag 'wat heeft de cliënt hieraan?' Deze toegenomen klantgerichtheid is terug te zien in meer maatwerk voor de cliënt, meer regionale samenwerkingen en een grotere nadruk op wat medewerkers zelf bijdragen aan de kwaliteit van zorg. Lees het hele artikel »

 • Santeon leidt artsen op tot collega-coach

  18-11-2016 - De Santeon ziekenhuisgroep gaat medisch specialisten opleiden tot intercollegiaal coach. Het is de bedoeling dat artsen die behoefte hebben aan persoonlijke coaching bij collega’s terecht kunnen met vragen over bijvoorbeeld calamiteiten, werkbelasting of belastende privéomstandigheden. Lees het hele artikel »

 • 'Geef het werk terug aan de zorgprofessionals'

  18-11-2016 - 'Geef het werk terug aan de zorgprofessionals' stelt Monique Kempff voorzitter NU'91. Lees het hele artikel »

 • KNMP: ‘Elk verpleeghuis een apotheker om medicatieveiligheid te waarborgen’

  18-11-2016 - Elk verpleeghuis in Nederland dient een eigen apotheker aan te stellen om de medicatieveiligheid te waarborgen. Hiervoor pleit de KNMP in een brief aan de Tweede Kamer, voorafgaand aan het Algemeen Overleg Verpleeghuiszorg van 17 november. Ook de ouderenorganisatie KBO-PCOB wil meer farmaceutische expertise bij de toediening van medicijnen aan verpleeghuisbewoners. Lees het hele artikel »

 • Geluksprofessor Patrick van Hees: ‘Goede voornemens zijn te individualistisch’

  18-11-2016 - Acht op de tien Nederlanders maakt de komende tijd weer goede voornemens. Afvallen staat ook dit jaar met stip bovenaan. Patrick van Hees (1969), geluksexpert en auteur van het boek Geluk is D.O.M., zegt: ‘stop ermee’. Van Hees waarschuwt én adviseert over goede voornemens. ‘Gelukkig leven is een zaak van leven en dood! Gelukkige mensen leven namelijk langer, zo blijkt uit onderzoek.’ Lees het hele artikel »

 • Privacy in de zorg rammelt aan alle kanten

  18-11-2016 - Maar liefst één op de twee mensen ervaart problemen met privacy in de zorg, zo blijkt uit onderzoek van Landelijk Platform GGz, Patiëntenfederatie Nederland en Ieder(in). Meeluisteren met vertrouwelijke gesprekken, onjuiste informatie in dossiers en uitwisseling van informatie tussen zorgverleners zónder toestemming van de patiënt of cliënt zijn de meest gehoorde klachten. Lees het hele artikel »

 • FoodforCare smaakt naar meer

  18-11-2016 - Eten in het Radboudumc is er het afgelopen jaar sterk op vooruit gegaan, zo blijkt uit de evaluatie van het nieuwe voedingsconcept FoodforCare. Zowel patiënten als medewerkers vinden dat de smaak, presentatie en het aantal eetmomenten verbeterd zijn. Op basis van deze positieve bevindingen heeft de Raad van Bestuur van het Radboudumc besloten door te gaan met FoodforCare voor het hele UMC. FoodforCare is een initiatief van jonge kankerpatiënten (AYA’s), het Radboudumc en Maison van den Boer. Lees het hele artikel »

 • Door docentenstages even terug naar de praktijk

  15-11-2016 - Donderdag 10 november hebben meer dan 30 docenten van Gezondheidszorg College in Utrecht meegelopen bij één van de stage-instellingen in Utrecht en omgeving. Deze docentstages worden twee maal per jaar door het Gezondheidszorg College en UtrechtZorg georganiseerd. Het idee van de stage is dat docenten weer even met beide benen in de praktijk staan. Op deze manier verversen zij hun praktijkkennis en kunnen zij zich verdiepen of verbreden. Tevens versterkt de docentstage de band met de stage-instellingen. Het Gezondheidszorg College is een mbo-college van ROC Midden Nederland. Lees het hele artikel »

 • Emotionele fitness voorkomt werkstress

  15-11-2016 - Sinds oktober kent Nederland een fitnessclub voor de emotionele gezondheid: The Therapy Club. ‘Zoals je bij een sportschool je lichaam traint, leer je bij ons je emotionele conditie op te bouwen’, vertelt oprichter Rob van Drunen. Lees het hele artikel »

 • VGZ volgt tarievenstap van CZ

  08-11-2016 - Zorgverzekeraar VGZ heeft net als CZ tarieven van ziekenhuisbehandelingen tot 885 euro openbaar gemaakt. De verzekeraar heeft wel een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Patiëntenfederatie Nederland om die gegevens te koppelen aan ziekenhuiswaarderingen. Lees het hele artikel »

 • SEH-post ’s nachts dicht door personeelstekort

  21-10-2016 - Het Zuid-Hollandse ziekenhuis Franciscus Gasthuis & Vlietland moet door verpleegkundige onderbezetting één van zijn twee afdelingen voor spoedeisende hulp ‘s nachts sluiten. Lees het hele artikel »

Meer vacatures in de zorg bekijken?

Direct de laatste relevante vacatures in uw mailbox ontvangen?

Vacature alerts