Het belangrijkste arbeidsmarkt nieuws uit de gezondheidszorg

Naast actuele vacatures vindt u op Assistentenbanen.nl ook het belangrijkste nieuws uit de gezondheidszorg.

 • Vaccinatiegraad in de reformatorische gezindte stijgt

  10-02-2017 - Hoewel de vaccinatiegraad onder mensen uit de reformatorische gezindte nog steeds lager is dan onder de rest van de Nederlandse bevolking, neemt deze geleidelijk toe. Dat blijkt uit onderzoek van GGD Gelderland-Zuid in samenwerking met de Academische werkplaats AMPHI van het Radboudumc dat recent online gepubliceerd is in het European Journal of Public Health. Lees het hele artikel »

 • Huisarts onderschat behoefte van patiënt aan leefstijladvies

  09-02-2017 - Huisartsen zijn zich niet bewust van de mate waarin patiënten adviezen over leefstijl waarderen. Zij onderschatten de belangstelling die patiënten hebben voor gezondheidseducatie. Dat is niet alleen jammer, maar moet ook veranderen”. Met die boodschap neemt prof. Gert Jan Hiddink afscheid als buitengewoon hoogleraar Voedingsvoorlichting via intermediairen aan Wageningen University op 9 februari. Lees het hele artikel »

 • Spermabank stopt ermee

  07-02-2017 - Lees het bericht bij deze cartoon. Lees het hele artikel »

 • Het meerjarencontract rukt op

  07-02-2017 - Ziekenhuizen en zorgverzekeraars binden zich steeds vaker contractueel voor meerdere jaren aan elkaar. Die financiële duidelijkheid biedt artsen de ruimte hun praktijk te verbeteren. ‘Meerjarencontracten zijn een eerste stap richting meer diverse contracten.’ Lees het hele artikel »

 • RIVM adviseert Nederlanders minder te eten

  01-02-2017 - Lees het bericht bij deze cartoon. Lees het hele artikel »

 • Medewerkers zorg en welzijn gematigd positief over digitale zorg

  31-01-2017 - Binnen de sector zorg en welzijn wordt mondjesmaat gebruikgemaakt van digitale zorg (e-health), maar het thema leeft wel. Dat blijkt uit een online peiling van PGGM&CO, de ledenorganisatie van PGGM, tijdens de nationale e-healthweek 2017. Ruim 30.000 mensen die werk(t)en in zorg en welzijn vulden een korte vragenlijst in. Van de 30.962 respondenten geeft 53% (16.535) aan geen gebruik te maken van digitale zorg. 22% (6.779) zegt digitale zorg als consument te gebruiken. Slechts 10% (2.983) past digitale zorg toe in zijn of haar werk. Lees het hele artikel »

 • Hart en ziel

  25-01-2017 - Advertentie Volg ons facebook twitter linkedin instagram soundcloud Advertentie nieuwsbriefMeld u aan voor de nieuwsbrief en ontvang elke dag het laatste nieuws uit de gezondheidszorg in uw mailbox.aanmelden Digitaal magazineLees Medisch Contact ook op uw tablet of smartphone. Download voor iOS of Android. Lees het hele artikel »

 • Interseksueel topmodel hekelt opererende artsen

  24-01-2017 - Het internationale topmodel Hanne Gaby Odiele heeft onthuld dat ze interseksueel is, dus zowel mannelijke als vrouwelijke geslachtskenmerken heeft. De Belgische, woonachtig in New York, vertelt USA Today dat ze met haar bekendmaking wil helpen een taboe te doorbreken. Lees het hele artikel »

 • AMC krijgt begraafplaats voor ontbindingsonderzoek

  24-01-2017 - Lees het bericht bij deze cartoon. Lees het hele artikel »

 • De Werkgeverij biedt medewerkers werkzekerheid

  18-01-2017 - Werknemers en werkgevers uit Zorg, Welzijn, Kinderopvang en Jeugdzorg hebben de handen ineengeslagen voor balans tussen vraag en aanbod op de regionale arbeidsmarkt. In het samenwerkingsverband de Werkgeverij wisselen zij onderling werk, opdrachten en medewerkers uit. Dat gebeurt op basis van goed werkgeverschap, goed werknemerschap en vertrouwen. Lees het hele artikel »

 • Visiedocument: de arts van 2025

  18-01-2017 - Lees het bericht bij deze cartoon. Lees het hele artikel »

 • Visiedocument: de arts van 2015

  18-01-2017 - Lees het bericht bij deze cartoon. Lees het hele artikel »

 • Senioren dol op hun huisarts

  17-01-2017 - Nederlanders boven de 65 jaar zijn erg tevreden over hun huisarts. De artsen van nu krijgen hoge cijfers voor zowel sociale vaardigheden als vakkennis. In de afgelopen vijftig jaar is het vak sterk veranderd. Nieuwe technieken geven winst, maar ook risico's. Dit blijkt uit onderzoek door KBO-PCOB, de grootste seniorenorganisatie van Nederland. Lees het hele artikel »

 • Ziekenhuizen te ruim gehuisvest

  16-01-2017 - Lees het bericht bij deze cartoon. Lees het hele artikel »

 • Nog veel mis met medicijnen in de zorg

  16-01-2017 - Bij veel zorginstellingen is het is nog altijd slecht gesteld met de veiligheid rond medicijnen. Vaak gaat het mis op het moment dat een arts een patiënt overdraagt aan een andere zorgverlener. Lees het hele artikel »

 • Schippers: ziekenhuizen kunnen griepgolf aan

  13-01-2017 - Door het griepvirus dat momenteel heerst, ontstaat geen nijpende situatie in ziekenhuizen, maar is het wel drukker dan normaal. Dat zegt VWS-minister Edith Schippers deze vrijdag naar aanleiding van een aantal opnamestops die ziekenhuizen hebben afgekondigd in verband met de griepepidemie. Lees het hele artikel »

 • Time-out voor twee ic-artsen Maasstad

  12-01-2017 - Twee artsen van de intensive care van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam zijn tijdelijk op non-actief gesteld. Aanleiding zijn spanningen binnen de groep ic-artsen, ‘wat een optimale samenwerking in de weg staat’. De twee zijn gedurende een maand niet ingeroosterd, maakte het ziekenhuis woensdag bekend. Lees het hele artikel »

 • UMCG: Verandering is de enige constante in 2017

  11-01-2017 - Het jaar 2017 staat voor het UMCG in het teken van enkele grote (ver)bouw- en ICT-projecten die de zorg voor patiënten verder verbeteren. Die boodschap stond centraal in de nieuwjaarsbijeenkomst op 10 januari. Vanzelfsprekend blikte bestuursvoorzitter Jos Aartsen ook vooruit op de verkiezingen. Om de zorg financieel gezond te houden is er volgens hem maar één weg te gaan en dat is preventie en vroege opsporing van ziekte. Traditiegetrouw werden ook de prijzen voor excellente onderzoekers, opleider en zorgprofessional uitgereikt. Lees het hele artikel »

 • Claims hand-/polsletsel vaak door gebrek aan kennis

  09-01-2017 - De belangrijkste oorzaak van erkende claims na hand- of polsletsel, is een gebrek aan kennis van de behandelaar op de Spoedeisende Hulp. Dat concluderen handchirurg Michiel Zuidam (Erasmus MC) en anderen nadat zij schadeclaims – ingediend bij verzekeraar MediRisk – onder de loep namen. Er valt vooral winst te behalen bij het beoordelen van open wonden en fracturen. Lees het hele artikel »

 • Deel websites ziekenhuizen slecht beveiligd

  06-01-2017 - Van de websites van ziekenhuizen is ruim een derde slecht beveiligd. Dat blijkt uit een onderzoek van Women in Cyber Security (WICS), waar Trouw vrijdag over bericht. Lees het hele artikel »

Meer vacatures in de zorg bekijken?

Direct de laatste relevante vacatures in uw mailbox ontvangen?

Vacature alerts